Webshopsoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Privacybeleid van Webshopsoftware-vergelijken.nl

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Daarom zetten we hier op een rijtje wat wij van jou weten, willen weten en moeten weten om jou te kunnen helpen de beste software te vinden. Wij respecteren jouw privacy en gaan hier voorzichtig mee om.

Webshopsoftware-vergelijken.nl is een website van Software Vergelijken B.V. (hierna: "Software Vergelijken"). De informatie die Software Vergelijken over je verwerkt (hierna: "persoonsgegevens") behandelen en beveiligen wij daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. De verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is Software Vergelijken B.V., bij de Kamer van Koophandel bekend onder nummer 60751088. Via contact@softwarevergelijken.nu kun je altijd contact met ons opnemen.

Software Vergelijken houdt zich aan de geldende wet- en regelgeving, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Informatie over het College Bescherming Persoonsgegevens en over privacy kun je vinden op www.cbpweb.nl.

Het privacybeleid geldt voor iedereen die een van onze websites bezoekt en/of gebruik maakt van de diensten en service die wij beiden op een van onze websites. Informatie over hoe Softwar Vergelijken omgaat met persoonlijke gegevens staat in dit privacybeleid beschreven.

Jouw instemming

Het verstrekken van persoonsgegevens aan Software Vergelijken is niet verplicht. Je kiest zelf of je de persoonsgegevens wilt invoeren op onze websites. Om gebruik te kunnen maken van een aantal diensten is het invoeren van persoonsgegevens wel noodzakelijk. Als de invoer van gegevens wordt gevraagd, wordt aangegeven welke gegevens noodzakelijk zijn om van de dienst gebruik te kunnen maken en dus moeten worden ingevuld, en welke gegevens optioneel zijn.

Door gebruik te maken van deze website stem je ermee in dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt op de wijze die in dit privacybeleid wordt aangegeven. Maak geen gebruik van de website of de diensten van Compare Group als je het er niet mee eens bent dat je persoonsgegevens door ons worden verwerkt en gebruikt.

Welke gegevens slaan wij op als je onze website bezoekt?

Je persoonsgegevens worden verzameld wanneer je je aanmeldt als gebruiker van de diensten van Software Vergelijken, bij het bestellen van software, bij het vergelijken van prijzen, producten en diensten, alsook bij promotie- en verkoopcampagnes voor de producten en diensten van Software Vergelijken. Software Vergelijken maakt op haar websites gebruik van cookies om bepaalde gegevens te verzamelen. Meer informatie over het gebruik van cookies kun je vinden in de paragraaf ?cookies? verderop in dit privacybeleid. De persoonlijke gegevens die door ons worden verzameld, zijn onder andere gegevens uit de volgende categorieën:

Anonieme bezoekgegevens. Het is mogelijk om de websites van Software Vergelijken te bezoeken zonder je aan te melden of je identiteit bekend te maken. Toch worden door je browser bepaalde gegevens doorgegeven aan Software Vergelijken. Deze gegevens worden verzameld bij het bezoek en gebruik van de websites van Software Vergelijken. De servers van Software Vergelijken leggen automatisch bepaalde gegevens vast, zoals URL, IP-adres van je computer, browsertype en -taal, de website via welke je op onze website terecht bent gekomen, de datum en het tijdstip waarop je onze website bezoekt, de pagina's die je bezoekt, de koppelingen die je gebruikt en de inhoud die je doorbladert. De opgeslagen gegevens bevatten geen persoonlijke informatie.

Bezoekers- en klantenprofiel. Het gaat hierbij om gegevens die je invult op de websites van Software Vergelijken, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht en e-mailadres. We kunnen ook andere contactgegevens verzamelen die voor de levering van producten en diensten, de communicatie met klanten en de identificatie van gebruikers nodig zijn. Ook verzamelen we informatie over jouw interesses, voorkeuren en wensen als gebruiker van onze websites. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld bij Software Vergelijken bekend zijn omdat je hebt aangegeven dat bepaalde onderwerpen of producten je interesseren of omdat Software Vergelijken jouw interesses heeft afgeleid uit de manier waarop je van de diensten van Software Vergelijken gebruik maakt. Bij sommige van onze diensten kunnen wij ook informatie verzamelen over anderen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je wilt dat we de door jou bestelde softwareproducten bij iemand anders bezorgen.

Klantenservicegegevens. Software Vergelijken verzamelt informatie die ons helpt de klantenservice en klantrelatie te verbeteren, zoals de producten die je bestelt en klachten of vragen gecommuniceerd aan de klantenservice van Software Vergelijken. De informatie verkrijgen we onder andere uit telefoongesprekken en e-mailconversaties met de klantenservice en andere interactie tussen jou en Software Vergelijken of de partner (meestal de softwareleverancier) die wij vertegenwoordigen.

Waarvoor gebruiken wij jouw persoonsgegevens?

We verzamelen en verwerken je persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

Verwerken van jouw bestelling. We kunnen je persoonsgegevens gebruiken om je bestellingen te verwerken, om uitvoering te geven aan verplichtingen en om te reageren op je verzoeken en vragen. Persoonsgegevens kunnen ook worden gebruikt om de identiteit van gebruikers vast te stellen, om producten en diensten te leveren, om voor informatiebeveiliging te zorgen en om misbruik te voorkomen en te onderzoeken - dit alles voor zover het toepasselijke recht dat toestaat. Je persoonsgegevens worden niet zonder je toestemming voor marketingdoeleinden bekendgemaakt aan derden.

Versturen van e-mails. Software Vergelijken heeft jouw e-mailadres nodig voor verschillende doeleinden. Tijdens het bestelproces kunnen we jou verschillende e-mails sturen om je op de hoogte te houden van je bestelling, zoals een e-mail met jouw inloggegevens, een orderbevestigingse-mail of een e-mail met eventuele meldingen over de bestelling. Ook kunnen we je e-mailadres gebruiken om je e-mails te versturen met een nieuwsbrief of een aanbieding. Om de bestelling te kunnen verwerken delen wij jouw e-mailadres ook met de softwareleverancier waar je software(toegang) hebt besteld.

Het ontwikkelen van producten en diensten. Je persoonlijke gegevens kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van de websites en bijbehorende technologieën van Software Vergelijken. Wij maken voornamelijk gebruik van statistische en andere relevante gegevens aan de hand waarvan je identiteit niet kan worden vastgesteld. Je persoonsgegevens kunnen ook worden gebruikt voor het gericht marketen van onze producten en diensten, bijvoorbeeld om je gepersonaliseerde inhoud te tonen en om gericht aanbiedingen te doen. In het kader van de optimalisatie van het doen van de aanbiedingen kan Software Vergelijken een profiel van je opstellen.

Communicatie met klanten en marketing. Voor zover de wet dit toestaat, kunnen je persoonsgegevens worden gebruikt voor de marketing van de producten en diensten van Software Vergelijken en de partners die door Software Vergelijken worden vertegenwoordigd. Denk hierbij aan direct marketing, marktonderzoek en communicatie met klanten, bijvoorbeeld om je te informeren over onze producten en diensten.

Informatie plaatsen. Voor sommige diensten vragen wij je om je e-mailadres en naam, om je in de gelegenheid te stellen informatie te plaatsen en uit te wisselen op onze websites. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van reviews en het plaatsen van Vragen en Antwoorden op onze websites.

Facturatie. Als het gaat om een betaalde dienst, gebruiken wij je persoonsgegevens om je te kunnen factureren. Financiële gegevens worden nooit op een website gepubliceerd door Software Vergelijken, en ook niet aan derden ter beschikking gesteld voor doeleinden anders dan het uitvoeren van de overeenkomst.

Wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens ten slotte om te voldoen aan de op Software Vergelijken rustende wet- en regelgeving. Software Vergelijken kan persoonsgegevens vrijgeven wanneer dit door de wet vereist is, bijvoorbeeld bij een gegronde verdenking van fraude.

Software Vergelijken bewaart je persoonsgegevens in beginsel zolang als dat nodig is voor bovengenoemde doeleinden, of om te voldoen aan wettelijke (bewaar)verplichtingen.

Cookies

Wat zijn cookies? Software Vergelijken kan op haar website gebruik maken van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat vanaf onze website naar je computer wordt gestuurd en op de harde schijf wordt opgeslagen. In zo'n cookie kan informatie worden opgeslagen als je IP-adres, het besturingssysteem van je computer, je browsertype en het adres van de website via welke je op de website van Software Vergelijken bent terechtgekomen.

Wat kunnen cookies niet? Een cookie kan geen gegevens van de harde schrijf aflezen. Dit betekent dat de cookie enkel gegevens van de computer kent en geen persoonsgegevens. Cookies kunnen je computer of de bestanden die op jouw computer staan niet beschadigen.

Wat doen wij met de cookies? Aan de hand van cookies kunnen websites van Software Vergelijken je herkennen als je deze weer bezoekt. Dit is handig voor jou, omdat je bijvoorbeeld niet telkens je wachtwoord hoeft in te voeren, artikelen niet opnieuw in je winkelwagentje hoeft te leggen als je even weg bent of ingestelde voorkeuren voor een bepaalde dienst of pagina niet steeds opnieuw hoeft aan te geven bij elk bezoek. Aan de hand van cookies kunnen wij ook het websitebezoek analyseren en op basis hiervan onze dienstverlening naar onze bezoekers en klanten verbeteren.

Ook kunnen cookies worden gebruikt om advertenties op de websites die je bezoekt beter op je behoeften en interesses af te stemmen, om te voorkomen dat je een bepaalde advertentie te vaak ziet en om te registreren hoe vaak een advertentie wordt vertoond.

Onder andere Google en onze mediapartners presenteren in opdracht van Software Vergelijken advertenties op onze websites. Zij plaatsen daarvoor cookies op je computer. Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing. Adverteerders of andere bedrijven hebben geen toegang tot de door Software Vergelijken geplaatste cookies.

Cookies uitzetten. Je kunt zelf bepalen of je cookies (gedeeltelijk) wilt toestaan of weigeren, voor welke websites dit geldt en of je wilt dat je browser je op de hoogte stelt wanneer er een cookie wordt geplaatst. Dit kun je aangeven in je browserinstellingen. Hier kun je ook cookies verwijderen van je computer. Aangezien iedere browser anders is, verwijzen we je naar het "help''-menu van je browser voor het instellen van je cookievoorkeuren. Let op, dit werkt alleen op de computer en browser waar je de cookievoorkeuren instelt. Als je gebruik maakt van meerdere computers of browsers, dien je deze handeling voor iedere computer en/of browser te herhalen.

Je kunt je op http://www.google.nl/privacy_ads.html afmelden voor het plaatsen van cookies door Google en haar groepsmaatschappijen, en op http://www.youronlinechoices.eu/nl kun je je afmelden voor het plaatsen van cookies door andere advertentienetwerken die in opdracht van Software Vergelijken op onze websites advertenties presenteren. Sommige serviceproviders waarvan de inhoud aan de website van Software Vergelijken is gekoppeld, kunnen op hun websites ook gebruikmaken van cookies. Software Vergelijken heeft geen toegang tot of controle over deze cookies.

Houd er wel rekening mee als je het plaatsen van cookies op je computer onmogelijk maakt, dat bepaalde functies of diensten op de websites van Software Vergelijken niet werken.

Delen, uitwisseling en bekend maken van persoonsgegevens

Software Vergelijken zal je persoonsgegevens niet verkopen, leasen of anderszins bekend maken aan derden, behalve in de volgende situaties:

Jouw toestemming. Je persoonsgegevens kunnen alleen door ons worden gedeeld als je daarmee hebt ingestemd. Sommige van onze diensten zijn van zodanige aard dat de gegevens van gebruikers worden gepubliceerd als deze hier toestemming voor geven. Hierbij valt te denken aan diensten waarmee gebruikers hun eigen inhoud kunnen publiceren, zoals reviews en Q&A?s (vragen & antwoorden).

Partners. Je persoonsgegevens kunnen bekend worden gemaakt aan de partner(s) van Software Vergelijken waar je de bestelling van je product hebt geplaatst. Je persoonlijke gegevens die nodig zijn om jou toegang te geven tot de software van partners en/of de door jou gekochte producten te leveren (zoals je bedrijfsnaam, naam, (e-mail)adres en telefoonnummer) worden bekend gemaakt aan de verkoper van het product en aan de logistiek dienstverlener die het vervoer van het product of hosting van de software verzorgt. Deze derden mogen je persoonlijke gegevens gebruiken voor de verlening van de dienst waarvoor de gegevens bekend zijn gemaakt (tenzij anders aangegeven) en voor het toesturen van informatie over gelijksoortige producten en diensten. Zij zijn verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen en ervoor te zorgen dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om je persoonlijke gegevens te beschermen.

Verplichte bekendmaking. Je persoonlijke gegevens kunnen bekend worden gemaakt aan autoriteiten indien daarom op grond van de geldende wetgeving wordt verzocht. Software Vergelijken kan in speciale gevallen, ongeacht je toestemming daarvoor, persoonsgegevens aan derden ter beschikking stellen. Speciale gevallen zijn bijvoorbeeld rechtmatige verzoeken daartoe van autoriteiten, dagvaardingen of gerechtelijke bevelen, handelingen om schade of fraude op te sporen of te voorkomen, of handelingen om de veiligheid van het netwerk en de diensten van Software Vergelijken te garanderen.

Algemene statistieken. Software Vergelijken verstrekt algemene statistieken aan haar partners om op deze manier trends en resultaten in kaart te brengen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om gemiddelden van verkoopcijfers, bezoekersaantallen, gebruikte zoektermen, omzet en hoe vaak op een bepaalde advertentie is geklikt. Deze algemene cijfers bevatten uiteraard geen persoonlijke informatie en worden alleen verstrekt aan betrouwbare partijen waarmee Software Vergelijken samenwerkt.

Beveiliging

De gegevens die je aan Software Vergelijken verstrekt, worden in een beveiligde omgeving opgeslagen. Software Vergelijken treft gepaste technische en organisatorische maatregelen om je persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, openbaring, verlies van persoonsgegevens of andere niet-geautoriseerde verwerking. Dergelijke maatregelen bestaan onder andere uit het gebruik van firewalls, codering van gegevens, beveiligde servervoorzieningen, de implementatie van gepaste beheersystemen en -processen voor toegangsrechten, afdoende aanwijzingen voor degenen die de gegevens verwerken, een zorgvuldige selectie van partners en het treffen van contractuele en andere relevante maatregelen.

Inzage, wijziging en verwijdering van persoonsgegevens en klantgegevens

Voor veel van je persoonsgegevens geldt dat je deze zelfstandig in kunt zien of wijzigen via de websites van Software Vergelijken. Je kunt dan de persoonsgegevens die jij zelf op de website hebt ingevoerd, verwijderen via de daartoe gegeven mogelijkheden.

Voor zover het toepasselijke recht toestaat, heb je het recht de gegevens te bekijken die wij over je hebben verzameld. Voor zover het toepasselijke recht toestaat, heb je ook het recht te verlangen dat valse, onnodige, onvolledige of verouderde persoonsgegevens worden gecorrigeerd of verwijderd. Daarnaast heb je het recht om Software Vergelijken te verbieden gegevens over jou te gebruiken ten behoeve van directe reclame, verkoop op afstand of andere direct marketing of marketing- en opinieonderzoeken. Als je wilt weten welke persoonsgegevens van jou zijn vastgelegd, als je gegevens wilt wijzigen of wilt laten wissen conform de daarvoor geldende regelgeving, kun je een bericht sturen naar contact@softwarevergelijken.nu met als onderwerp ?Persoonsgegevens'.

Zo spoedig mogelijk na ontvangst van je verzoek daartoe zal Software Vergelijken het gebruik van jouw gegevens voor de doeleinden waartegen jouw verzet zich richt beëindigen en in geval van een verzoek om verwijdering of wijziging van gegevens de betreffende persoonsgegevens verwijderen of wijzigen, tenzij en voorzover de wet Software Vergelijken verplicht om de betreffende persoonsgegevens te bewaren of er (andere) dringende redenen zijn die zich tegen verwijdering verzetten.

Wijzigingen in ons privacybeleid

Software Vergelijken behoudt zich het recht voor het privacybeleid te wijzigen zonder bezoekers daarvan op de hoogte te stellen. Wij adviseren je dan ook regelmatig ons privacybeleid te bekijken om jezelf over eventuele veranderingen te informeren.

Vragen? Opmerkingen?

We proberen zo duidelijk mogelijk te zijn over onze doelstellingen en ons (privacy)beleid. Maar het kan natuurlijk altijd dat je nog vragen hebt, dat snappen we. Je kunt altijd een bericht sturen naar contact@softwarevergelijken.nu met je vraag of opmerking.

Products